Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2013 » Сентябрь » 21

    21 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці і Вседіви Марії.

    Різдво Пресвятої Богородиці – не просто день народження Матері Ісуса Христа. Це одно з подій у тому ланцюжку, котра вивела людство на шлях спасіння. Як і було задумано Богом.

    Церква святкує Різдво Пресвятої Богородиці 21 вересня по новому стилю. Коли народилася Пречиста Діва, людство отримало можливість подолати розділення, яке існувало між Богом і людьми з моменту зречення Адама і Єви від Бога в Раю. Народилася Та, Яка стане Мостом між Небом і землею. Сама подія, що послужила основою для свята, призначена була Богом при гріхопадінні перших людей. Виголошуючи суд над згрішившими прародителями, Господь не лишив їх надії на спасіння, провістивши їм про майбутнє народження Богородиці. «Сім’я жони зітре голову змія» (Бут. 3.15.).

    Євангелісти Матфій і Лука починають свою оповідь з Різдва Христового, точніше – з подій, котрі безпосередньо передували Різдву. А Церква бережно донесла до нас передання, яке розповідає про чудесне зявлення на світ Діви Марії – Тієї, Кому Господь довірив стати Матірю Свого Єдинородного Сина.

    У древньому місті Назареті, що розмістилося в Галілеї, на півночі Святої Землі, жило праведне подружжя – Яким і Анна. Вони походили з древнього царського роду, що брало початок з святого царя Давида. Взагалі, святе сімейство жили не по царському скромно. Їхнє багатство була віра в Бога. Вже все одне це робило їх щасливими, але все ж одна обставина затьмарювала їхнє щастя – у них не було дітей. Це завжди дуже печально, коли в сімї, в якій панує любов, нема дітей. А для юдеїв народження дітей взагалі рахувалося особливим релігійним обов’язком: кожна сім’я надіялася, що обіцяний Спаситель вийде із його роду. За це вони терпіли образи і приниження від людей. Вони безперестанно молилися і постилися, незважаючи на насмішки одноплемінників. І Господь почув їх молитву і в похилому їх віці дарував їм Дочку, Яку вони назвали Марією. Ім’я Марія означає «пані». І це не випадково, адже Діві Марії випало стати Царицею Неба й землі. А святкування в Її честь вважається днем спасіння всього світу.

    У цей день у свято Арх. Михайлівській церкві відправлялася святкова Божественна Літургія. Отець Олександр, в кінці служби, привітав парафіян з святом, розповів про значення свята і помазав віруючих освяченим єлеєм. Після служи Божої о. Олександр відправив панахиду на замовлення віруючих та звершив таїнство хрещення над дитиною, котру батьки назвали Марією і якраз захотіли похрестити в цей день.

     

     

    Переглядів: 827 | Додав: ivan | Дата: 21.09.2013 | Коментарі (0)

    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх Яндекс.Метрика