Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2016 » Август » 14 » 7 липня (24 червня ст.. ст..) Різдво святого Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна.
    20:05
    7 липня (24 червня ст.. ст..) Різдво святого Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна.

    7 липня (24 червня ст.. ст..) Різдво святого Пророка, Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна.

    7 липня Церква святкує день народження святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Мало хто із святих, крім Богородиці, удостоївся такої честі. Чому ж для нас так важливий цей день? Тому що саме  про Іоанна Хрестителя Господь сказав, що «серед усіх народжених не поставало більшого пророка, ніж він».

       Іоанн Хреститель був сином Захарії з роду Аарона і праведної Єлизавети з роду царя Давида, родички Пресвятої Богородиці. Вони мешкали біля Хеврону, на південь від Єрусалиму. Захарія був священиком. Подружжя жило благочестиво, виконувало всі заповіді, але ніяк не могло народити дитину. І ось у них, до старості позбавлених дітей, нарешті народився син, якого вони випросили у Бога. Це народження супроводжувалося чудесами. Євангеліст Лука оповідає, що одного разу Захарія увійшов у храм для того, щоб покадити, і побачив там архангела Гавриїла. Вісник предрік, що у Захарії народиться син Іоанн, який « багатьох синів Ізраїлевих наверне до Господа Бога їхнього; і прийде перед Ним в дусі та силі Іллі, щоб представити Господеві народ приготовлений» (Лк. 1.16-17). Захарія засумнівався в тому, що це буде, знаючи Писання, він не прийняв слів Ангела. За це був покараний: Ангел позбавив  його можливості говорити до того моменту, як збудеться пророцтво. Коли через визначений термін Єлизавета народила і на 8 день треба було  обрізати дитя і вибрати йому ім’я, сусіди та родичі дуже здивувалися тому, що мати захотіла назвати його Іоанн. Адже до цього ніхто з її родичів не носив це ім’я. Запитали Захарію, і той на дощечці написав «Іоанн ім’я йому», бо так сказав йому архангел Гавриїл. Передбачення збулося, Захарії повернувся дар мови, і він став вихваляти Творця. Ці події обговорювалися по всій країні, тому що знали, що Захарії було видіння в храмі і що з його сином «була рука Господня» (Лк. 1. 60). Люди намагалися зрозуміти, яке призначення уготоване дитині, чиє народження супроводжували такі чудеса. Захарія сповнився Святого Духа і пророкував про те, що немовля виросте і «йтиме перед лицем Господнім, щоб приготувати шляхи Йому, просвітити тих, що сидять у темряві й тіні смертній» (Лк.1.76. 79).

      Після народження Ісуса Христа цар Ірод наказав убити всіх немовлят. Почувши про це, Єлизавета з сином, що народився шістьма місяцями раніше за Господа Ісуса Христа, втекла в пустелю і заховалася в печері, а Захарія, як священик, залишився в храмі в Єрусалимі. Звичайно, від царя не могло утаїтися, що в Захарії народився син – про це говорила вся округа. Коли священик відмовився сказати воїнам, де ховається дружина й дитина, його вбили. Після смерті Єлизавети Іоанн, якого охороняв Ангел, залишився жити у пустелі до того часу, коли почав проповідувати про покаяння, хрестити у Йордані народ ізраїльський і Самого Господа, що прийшов у світ. Хрещенням Спасителя святий Іоанн завершив своє пророче служіння, духовно підготувавши народ до того, що говоритиме Господь.

       День Ангела сьогодні святкую клірик св..Арх. Михайлівської церкви священик Іоанн Квітка. Парафіяни привітали о. Іоанна такими словами: Дорогий отче Іоанне! Щиро вітаємо Вас з Днем народження! Бажаємо Вам; Нехай квітне Ваша доля, не знає смутку серце золоте. Здоров’я зичим, радості земної, і знайте, ми дуже любим Вас усі! Нехай обминають невдачі і грози, хай тільки від сміху з’являються сльози, хай сонечко сяє, а серце співає, і смуток дороги до Вас хай не знає. Хай у Вашому житті буде вічна весна, хай ніколи душа не старіє, а дорога в житті буде чиста, ясна. І задумані сповняться мрії. Хай матінка Божа Вас охороняє, а Господь з небес всіх благ посилає.

    З повагою до вас ваші парафіяни.

    Переглядів: 559 | Додав: ivan | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх