Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2013 » Февраль » 16 » Пам'ять святого Архистаратига Михайла
    16:20
    Пам'ять святого Архистаратига Михайла

         21 листопада по новому стилю св. Церква святкує пам'ять святого Архистратига Михайла і інших безтілесних.

         Господь Бог створив Небо і землю. Усе, що ми бачимо на землі, називається видимим світом. "На початку Бог створив небо і землю" (Буття 1.1) - говорить св.. Писання. Під словом небо розуміється невидимий світ, цебто ангельський світ, під словом земля - ввесь видимий світ, тобто все, що ми бачимо - Землю, Місяць, Венеру та інші зірки. Ангели - найдосконаліші Божі створіння. Вони є чистими духами; у них є розум й вільна воля, але немає в них тіла.

         Господь створив Ангелів на те, щоб вони Його прославляли, Йому служили, та щоб стерегли людей від злого і звіщали людям волю Божу. Та ось один з них, Сатана, у великому щасті, якого він зазнав, став гордим і зарозумілим та й забажав бути таким, як сам Бог. За його злим прикладом пішло багато інших Ангелів. Вони виступили проти Бога й не хотіли Його слухати. Але їм спротивилися ті Ангели, що були вірні Богові й виступили з тими злочинними до боротьби. На небі почалася між ними велика боротьба. Добрі Ангели під проводом св. Михайла перемогли злих ангелів. Господь покарав злих духів і скинув їх у пропасть вічних мук, що називається пеклом. "Ангелів, які не зберегли своєї гідності, але залишили своє житло, Він зберігає у вічних кайданах, під темрявою на суд великого дня" (Іуд. 1.6) - говорить св. Писання. Ці злі духи дуже нещасливі; вони ненавидять Бога і намагаються шкодити людям. Добрих Ангелів Бог нагородив вічним щастям. Вони люблять людей і стережуть їх від злого.

         У пам'ять перемоги св. Михайла та його добрих Ангелів над нечистими духами, тобто над злими ангелами, Православна Церква встановила свято, що називається Собором Архистратига Михайла та інших Небесних Сил Безтілесних. Цей торжествений день кожного року припадає на 21 листопада по новому стилю календаря.

         Слово "Ангел" з грецбкої мови означає - посланець, вісник. Кожній людині дав Господь Ангела Хоронителя. Він любить нас, підказує нам добрі думки, своєю молитвою помагає нам уникнути зла і охороняє нас від нещасть. Про Ангелів Хоронителів говорить св. пророк Давид: "Ангелам Своїм звелить, щоб охороняти тебе на всіх путях твоїх". (Пс. 90.11).

         Образ св. Михайла був на прапорах запорізьких козаків. Побожний український народ обрав собі за свого небесного покровителя Святого Архистратига Михайла, який також є покровителем столиці України - Києва.

         У 1989 році, коли відкрилася церква у с. Зміївка і постало питання на честь кого назвати церкву, всі одноголосно обрали святого Архистратига Михайла, як переможця над темними силами, над силами зла, як символ перемоги безбожного воїнствуючого атеїзму. І, дійсно, через два роки безбожний комуністичний режим, під натиском добра, під проводом Архистратига Михайла впав. І хай він ніколи не вертається.
     
    Переглядів: 665 | Додав: ivan | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх