Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2013 » Февраль » 16 » Бесіда про кінець світу
    16:24
    Бесіда про кінець світу

    Бесіда про кінець світу.

         Кореспондент сайту Донченко Олена провела бесіду з настоятелем св. Архангельської церкви с. Зміївки митрофорним протоієреєм Олександром Квіткою про кінець світу, про який так масово трублять ЗМІ.

         Отче Олександре, поясніть будь ласка, чи буде 21 грудня кінець світу, як про те говорять по телебаченню, і чи потрібно запасатися продуктами, свічками, водою, тощо?

         Безперечно, кінець світу буде, але не 21 грудня. Кінець світу зв'язаний з другим пришестям Христа Спасителя на землю. Про це Сам Христос Спаситель виклав в Єванглії від Матфея у 24 главі. Але про це ніхто не знає. Ця таємниця прихована не тільки від людей, а й від ангелів. Про друге пришестя Спасителя ясно говориться у Святому Писанні. Так, наприклад, коли Ісус Христос возносився на небо, явились ангели і сказали апостолам: "Цей Ісус, який вознісся від вас на небо, знову прийде (на землю) таким же чином (тобто у людському тілі), як ви бачили Його, коли сходив на небеса" (Діян. 1. 11.). Він прийде як Цар, у всій Своїй величі і раптово: "Як блискавиця виходить зі сходу і з'являється аж до заходу, так буде пришестя Сина Людського" (Мф 24, 27). Друге пришестя Христа Спасителя буде незвичайним: "сонце померкне, і місяць не дасть світла свого, зорі іспадуть з неба, і сили небесні захитаються. І тоді з'явиться знамення Сина Людського (Хрест) на небі; і заплачуть всі племена земні і побачать Сина Людського, Який йтиме на хмарах небесних з силою і славою великою (Мф 24, 29-30). І святі ангели будуть з Ним. Тоді Він сяде на престолі слави Своєї, і, зберуться перед Ним усі народи (що живуть на землі від створення світу)", і Він буде судити всіх людей - всіх нас, і праведних, і грішних (див.: Мф 25, 31-46). Цей суд називатиметься "Страшним", тому що сумління кожної людини відкривається перед усіма, і розкриваються не тільки діла добрі і злі, які хто вчинив за все своє життя на землі, але й усі сказані слова, таємні бажання і думки. Після цього суду праведні підуть у життя вічне, а грішники - в муки вічні з те, що творили злі діла, в яких не розкаялись і яких не загладили добрими ділами і виправленим життям. Коли саме прийде Господь вдруге на землю, нікому не відкрито, - це таємниця, якої за словом Самого Господа, ніхто не знає, не знають навіть ангели Божі, а тільки один Отець Небесний, як я вже сказав, - тому ми повинні бути завжди готові стати на Божий суд.

         Хоч цей час нам і невідомий, однак у Слові Божому (тобто у Святому Писанні) відкриті деякі ознаки наближення пришестя Господа.

         Які саме?

         До цього часу Євангліє буде проповідано усім народом. Євреї у великій кількості навернуться до Хреста. Та разом з тим серед людей настане крайнє розбещення: послаблення віри і любові до ближніх, примноження пороків і бід. Потім з'являться лжепророки; між народами посиляться незгоди і війни; будуть голодування, моровиці (хвороби) і землетруси. Але не так званий парад планет чи закінчиться "календар майя". Нарешті, коли зло досягне свого вищого прояву на землі з'явиться Антихрист.

         Антихрист - противник Христа, який з'явиться перед кончиною світу і намагатиметься усіма способами знищити віру Христову на землі. Антихрист - людина, яка за допомогою диявола отримає владу над світом і якій будуть поклонятися, як Богу. Його правління триватиме три з половиною років. За цей час буде велике гоніння християн і багато проллється християнської крові. Але, з пришестям Христа, влада Антихриста закінчиться жахливою загибеллю як його самого, так і його послідовників і самого диявола. З другим пришестям Христовим буде і воскресіння мертвих і полягає воно в тому, що тіла всіх померлих з'єднаються зі своїми душами й оживуть і будуть тоді духовні і безсмертні. Зміняться тіла також і тих людей, які будуть ще живими у час другого пришестя Спасителя. Апостол Павло каже: "сіється тіло душевне, встає тіло духовне...не всі ми помремо, але всі змінимось; раптом в одну мить, при останній сурмі; бо засурмить, і мертві воскреснуть нетлінними, а ми (залишившись живими) перемінимось." (1 Кор 15, 44. 51, 52). Відповідно до переміни самої людини зміниться й увесь видимий світ, а саме: з тлінного на нетлінний, а щодо запасів продуктами, свічками і таке інше то це вигідно бізнесменам, бо як ніхто інший вони зацікавлені в тому, щоб їхній товар розкупляли, а з моєї бесіди, як ми бачимо, при кінці світу воно буде непотрібним.

         Тому ще раз закликаю всіх не вірити в неправду та не боятися наближення призначених неправдомовцями дат "кінця світу".
    Переглядів: 1102 | Додав: ivan | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх