Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2014 » Декабрь » 24

    19 грудня. Святителя Миколая, Архіепископа Мир Лікійського Чудотворця.

                  Святий Миколаю, пошли щастя й долю нашому краю!

       19 грудня православні люди всього світу святкують день святого Миколая Чудотворця. З-поміж великих святих угодників Божих святитель Миколай користується особливою любов’ю нашого українського народу. Усе його життя – це нескінченні благодіяння і чудеса, подані стражденному людству. Він покровитель землеробства і скотарства, господар земних вод, заступник від бід і напастей, помічник у найважчих справах і обставинах. Він швидко з’являється скрізь, де була потрібна його допомога, бо любов до ближнього була для нього понад усе. І нині він приходить до тих, хто кличе його на допомогу і на заступництво. Чудеса його не злічити. Навіть смерть не перервала його благодатних справ, він звершує чудеса повсякчас і сьогодні.

                       Скорий утішитель у горі й потребах.

       Церква прославляє Миколая Чудотворця як швидкого помічника всім, хто опинився в біді та скорботі. Йому моляться в найрізноманітніших життєвих випробуваннях, і, як свідчать люди, він скоро відгукується на молитву віруючих. Миколаю Чудотворцю моляться за водіїв, моряків, взагалі всіх подорожуючих (згадуючи як він силою  молитви приборкав бурю, що розігралася на морі і ледь не потопила корабель, на якому знаходився Миколай Чудотворець). Моляться святителю Миколаю про благополучне заміжжя дочок ( згадуючи, як він таємно пожертвував дочкам чоловіка, який розорився, грошей на посаг, щоб вони могли вийти заміж). Заміжні жінки моляться йому про те, щоб жити з чоловіком у любові та злагоді. Моляться святителю про позбавлення від голоду. Ще за життя Миколай Чудотворець прославився як умиротворитель ворогуючих, захисник невинно засуджених і рятівник від несподіваної смерті. Тому часто до святителя звертаються як до скорого захисника несправедливо скривджених і обмовлених.

       Взагалі, нема строго обов’язкового списку потреб, у яких слід молитися кожному святому. Тому святителю Миколаю, як і іншим святим, можна молитися про допомогу в усіх важких ситуаціях. Він швидко з’являвся там, де потрібна була допомога. І сьогодні він приходить до тих, кому необхідне його заступництво, і допомогає несподівано швидко.

       Після Божественної Літургії, яка відправлялася у свято Михайлівській церкві у цей день, також служився молебень за воїнів наших, які захищають Україну від російських окупантів та їхніх маріонеток сепаратистів , щоб Господь, по молитвах святого Миколая Чудотворця дарував їм перемогу над нечестивими поганцями. Після служби дітям, що були в храмі вручили подарунки на честь святого Миколая.

    Переглядів: 583 | Додав: ivan | Дата: 24.12.2014 | Коментарі (0)

    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх Яндекс.Метрика