Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2013 » Июль » 11

         7 липня народження чесного славного пророка Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Всіх святих в землі Українській прославлених та новомучеників, що за віру Православну постраждали від безбожної більшовицької влади.

         Про народження Іоанна Хрестителя говориться у св.. Євангелії від Луки в главі 1 з 5 - 25 ст. Для народження Предтечі Бог обрав благочестивих батьків, родичів Пресвятої Діви Марії, священика Захарію і дружину його Єлизавету. Вони були старими, а дітей не мали. Вони ревно молилися Богу, щоб позбавив їх від такого нещастя. Якось Захарія здійснював богослужіння в єрусалимському храмі. Коли він увійшов до святилища для кадіння, там йому явився ангел Господній, стоячи праворуч від жертовника кадильного, на якому димів фіміам (ладан); Захарія збентежився, і страх пройняв його. Ангел сказав йому: «Не бійся Захаріє, бо почута молитва твоя; дружина твоя Єлизавета народить тобі сина, і назвеш його Іоанн. Народження його принесе радість багатьом. Він буде великим перед Господом, матиме дари Святого Духа від початку свого народження і наверне людей до Господа Бога. Він передуватиме, тобто буде попередником, перед Господом-Спасителем, за духом і силою, як Ілля, і готуватиме людей до прийняття Спасителя». Захарія не відразу повірив з радощів і сказав: «А як мені впевнитися, що це збудеться? Адже я і дружина моя вже дуже старі». Ангел відповів йому: «Я – архангел Гавриїл, що стою перед Богом, і посланий говорити з тобою. За те, що ти не повірив моїм словам, ти будеш німий і не зможеш говорити до того дня, доки це збудеться» Між тим народ, молячись, чекав на Захарію і дивувався, що він затримувався в храмі, у святилищі. Він же, вийшовши звідти, не міг говорити з народом і спілкувався знаками. Тоді всі зрозуміли, що йому було видіння у святилищі. Після закінчення днів своєї служби у храмі Захарія повернувся у свій дім. Коли Єлизавета довідалася про велику Божу ласку до них, вона приховувала від людей свою радість і дякувала Богу. У праведних Захарії та Єлизавети народився син, як провістив ангел. Сусіди Єлизавети раділи разом з нею від такої ласки Господньої до неї. На восьмий день, згідно юдейським законом, належало дати імя немовляті. Родичі і знайомі, що зібралися, хотіли назвати його Захарією, за ім’ям батька його. На це Єлизавета відповіла: «Ні, хай буде названий Іоанном». Усі стали говорити: «У твоєму роді нікого не називали таким імям», і знаками запитували батька, як він бажає назвати сина? Захарія попросив дощечку і написав: «Іоанн буде імя йому». Усі здивувалися. І відразу відкрилися уста Захарії, і він заговорив, славлячи Бога, і став пророкувати, з натхнення Святого Духа, про скоре пришестя Спасителя і що Іоанн буде Предтечею Його, щоб приготувати народ до прийняття Спасителя. Усі хто чув про цю дивну подію, зі страхом і здивуванням говорили про Іоанна: «Ким буде дитя це?». Господь оберігав немовля, і воно росло, зміцнювалося духом. Згодом Іоанн Предтеча жив у пустелі до свого явлення народові.

    (Лк. 1. 57-80).

          По давній традиції, яка була в людей, коли вони ще жили на Галичині, до свого насильницького переселення на Херсонщину, був звичай на другу неділю після св.. Тройці робили обхід навколо церкви з читанням св.. Євангелія. Перед св.. Євангелієм діти дорогу посипали квітами зі словами «Свят, Свят, Свят Господь Саваоф». Цю традицію продовжують і в с Зміївка. Діти гарно прибрані, у вишитих сорочках, з кошиками повних квітів прийшли до святого храму, щоб дитячими устами прославити Господа.

     

    Переглядів: 714 | Додав: ivan | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх Яндекс.Метрика