Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2016 » Август » 30

    28 (15 ст.ст)серпня. Успіння Пресвятої Богородиці і Вседіви Марії.

     

    28 серпня по новому стилю православні святкують Успіння Пресвятої Богородиці, або як кажуть у народі, першу Пречисту. Це свято належить до перліку найбільших свят церковного року. Воно забарвлене одночасно сумом про закінченя життєвого шляху Заступниці Небесної, про розлуку з Нею, але це й день зустрічі Пречистої Матері Господньої зі Своїм Сином.

       Відомо, що Пресвята Мати Божа після Вознесіння Ісуса Христа, жила на землі ще досить довго. Апостол Іоанн Богослов, по заповіту Господа Ісуса Христа, піклувався про Матір Божу як син. Вона жила в його будинку. Перебуваючи в Єрусалимі, Пресвята Богородиця любила відвідувати ті місця, де бував Господь, і часто молилася там. Згідно  церковного переказу, одного разу, коли Діва Марія молилася на горі Єлеонській, на місці, звідки вознісся Господь, Їй з’явився архангел Гавриїл із райською фініковою гілкою в руках. Він передав Їй радісну звістку, що через три дні закінчиться Її земне життя і Господь візьме Її до Себе. Пресвята Богоматір невимовно зраділа новині. Вона позповіла про неї апостолу Іоання Богослову і стала готуватися до Своєї кончини. Інших апостолів у той час не було в Єрусалимі: вони розійшлися по країнах проповідувати Євангеліє. Богоматір бажала попрощатися з ними, і ось Господь чудесним чином  зібрав усіх апостолів до Неї, окрім Фоми, перенісши їх Своєю всемогутньою силою. Сумно стало апостолам розлучатися з Матір’ю їхнього Вчителя, коли вони дізналися, для чого Бог зібрав їх. Але Божа Матір втішала, обіцяючи не залишати християн і після Своєї смерті, завжди молитися за них. Потім Богородиця всіх благословила. Під час Успіння незвичайне світло осяяло кімнату, де лежала Діва Марія:  Сам Господь, оточений ангелами, з’явився і прийняв Її пречисту душу. Апостоли  поховали пречисте тіло Богородиці, за Її Бажанням, в саду Гефсиманському. у печері, де покоїлися тіла її батьків і праведного Йосифа. Через три дні після поховання прибув до Єрусалиму й апостол Фома, що на той час був відсутній. Він дуже засмутився, що не попрощався з Божою Матір’ю. Апостоли, жаліючи його, вирішили піти й відвалити камінь від могильної печери для того, аби Фома міг попрощатися з тілом Богородиці. Але коли відкрили вхід, то не знайшли нічого, окрім похоронних пелен. Здивовані апостоли повернулися всі разом до будинку й молилися Богу, що Він дав їм знати, що сталося з тілом Божої Матері. Увечері, після закінчення трапези, під час молитви вони почули ангельський спів. Піднявши угору очі, апостоли побачили в повітрі оточену ангелами Божу Матір у сяйві небесної слави. «Радійте! – привітала Вона їх і підбадьорила. – Я з вами усі дні, і завжди буду вашою молитвеницею перед Богом».

       В Україні свято Успіння Богородиці отримало особливе шанування. Головні монастирі –Лаври України- Києво-Печерська, Почаївська, Святогірська – побудовані на честь цього свята. У народі  свято Успіння Пресвятої Богородиці ще називають першою  Пречистою. Протягом осіннього періоду є три Пречисті – 28 серпня, 21 вересня (Різдво Пресвятої Богородиці) і 14 жовтня (Покрова Пресвятої Богородиці).

       У свято Михайлівському храмі с. Зміївки служилася Божественн Літургія за якою багато дітей сповідалося і причащалося св.. Таїн. Після Літургії відправлявся молебень для дітей, що йдуть до школи.

     

      У вечері відправлявся чин похорону св.. плащаниці Божої Матері.

     

     

    Переглядів: 530 | Додав: ivan | Дата: 30.08.2016 | Коментарі (0)

    23 серпня. Свято державного прапора України.

     

    Переглядів: 510 | Додав: ivan | Дата: 30.08.2016 | Коментарі (0)

    23 серпня. Свято державного прапора України.

     

    Переглядів: 503 | Додав: ivan | Дата: 30.08.2016 | Коментарі (0)

    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх Яндекс.Метрика