Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2015 » Март » 10

       8 березня. Друга неділя Великого посту. Свт. Григорія Палами (перехідне  святкування у неділю 2-гу Великого посту). Сщмч. Полікарпа Смирнського. Прп. Олександра, ігумена обителі «Невсипущих».

       У другу неділю Великого посту поминається св.. Григорій Палама, який жив у XIV ст.. Згідно з Православною вірою він навчав, що за подвиг посту і молитви Господь освітлює віруючих благодатним Своїм світлом, яким сяяв Господь на Фаворі. З тієї причини, що св.. Григорій розкрив науку про силу посту та молитви, установлено проводити поминання його у другу неділю Великого посту.

       В цей день настоятель храма о. Олександр Квітка святкує день ангела, який народився 7 березня і батьки його назвали його назвали на честь преподобного Олександра, ігумена обителі «Невсипущих», пам'ять якого святкується 8 березня н.ст. Парафіяни свято Михайлівського храму привітали свого незмінного настоятеля, який ось уже 26-й рік несе пастирські обов’язки, побажали йому плідної праці на пастирській ниві і проспівали «Многії літа».

       «Дорогий отче! Вітаємо з Днем народження! Дякуємо Богові за дар Вашого життя, яке ви щедро посвячуєте служінню Церкві – вашим вірним на парафії, потребуючим, убогим, страждаючим, усім тим, хто приходить до Вас за порадою, допомогою, потіхою. Як добрий пастир, Ви впевнено проводите довірене Вам стадо до брам Небесного Царства дорогою любові, віри, милосердя, єдності і миру, дорогою святості. Тож нехай Господь щедро обдаровує Вас усіма потрібними ласками, скріплюючи і надихаючи Вас на працю у Божому винограднику, а Мати Божа огортає Своїм Покровом! Нехай у повноті сповнюється у Вашому житті Божа воля – наша святість. Многая літа!

      

     

     

      З молитвою, вдячністю і любов’ю парафіяни Святомихайлівської церкви.»

    Переглядів: 745 | Додав: ivan | Дата: 10.03.2015 | Коментарі (0)

    1 березня. Перша неділя Великого посту. Торжество православ’я.

          730 року на візантійський престол вступив імператор Лев Ісаврянин, який своїм указом забаронив шанування св.. ікон. Ця єресь тривала за його сина Костянтина Копроніма й онука Лева Хозара. У 787 році у місці Нікеї за імператриці Ірини зібрався Сьомий Вселенський Собор і в ньому брали участь 367 отців. Собор осудив і відкинув іконоборчу єресь і визначив – ставити і покладати у св.. храмах, разом із зображення Чесного і Животворчого Хреста Господнього, і святі ікони, шанувати і віддавати їм поклоніння, підносячись розумом і серцем до Господа Бога, Божої Матері і святих, на них зображених. Після VII Вселенського Собору гоніння на святі ікони знову були відновлені наступними трьома імператорами: Левом Вірменином, Михайлом Бальбою та Феофілом, і майже 25 років хвилювали Церкву. Шанування св.. ікон було остаточно відновлено і затверджено на Помісному Константинопольському Соборі в 842 році, за імператриці Феодори. На цьому Соборі, з вдячністю Господу Богу, який дарував перемогу над іконоборцями та всіма єретиками, встановлено свято Торжество Православ’я, яке належить святкувати в першу неділю Великого посту і яке відзначається й дотепер у всій Вселенській Православній Церкві. 

    Переглядів: 676 | Додав: ivan | Дата: 10.03.2015 | Коментарі (0)

    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх Яндекс.Метрика