Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2015 » Декабрь » 05

    4 грудня. Введення в храм Пресвятої Богородиці і Вседіви Марії.

           У пречистому храмі, прецінній світлиці – Божественна     Отроковиця.

       4 грудня православні християни святкують Введення Пресвятої Богородиці. Це день явлення світові обраної Богом, найчистішої з усіх, хто жив на землі, Яка не мала й тіні гріховного помислу. Свято Введення говорить нам про радісну жертву праведних Іоакима й Анни, які свою вимолену в Бога донечку самі привели до храму на службу Богу. Але й Марія радо йшла за голосом Божим і своїх батьків.

                       Молода літами, але зріла духом.

       Введення в храм Пресвятої Діви Марії вважається великим святом, яке в церковних піснеспівах називається передвістям Божого благовоління до людей. Згідно з церковним переказом, Пресвята Діва народилася від Іоакима з роду Давидового й Анни з роду Аарона. До похилих років подружжя залишалося бездітним, що вважалося в старому Ізраїлі, який жив очікуванням Месії (Христа Спасителя), великим нещастям, Божою карою за тяжкі гріхи. Але святі Іоаким і Анна, терплячи за свою бездітність ганьбу від людей, змирились і не втрачали надії на Бога. Вони вірили, що Він може все, і вилікує безпліддя Анни. Іоаким та Анна дали обітницю – присвятити для служіння Богові Дитя, якщо Господь пошле їм Його. І Бог виконав їхні сподівання. Дочка, народжена ними у глибокій старості, отримала ім’я Марія, що означає володарка. Бо Отроковиці Марії справді судилося стати Матір’ю Господа. Коли Їй виповнилося три роки, вдячні батьки, виконуючи свою обітницю, привели Марію в Єрусалимський храм, де Її урочисто зустрів первосвященик. Він ввів Її, за натхненням Святого Духа, у Святая Святих, куди один раз на рік входив лише первосвященик. І цим здивував святих Ангелів. «Ангели входження Пречистої бачачи, здивувалися, як Діва входить у Святая святих» - співається у церковних піснеспівах цього свята.

       В цей день віруючі люди сходилися у свято Арх. Михайлівський храм, щоб віддячити Богові за Його велике милосердя до нас і віддати пошану і хвалу Тій, Яка стала Винуватицею нашого спасіння – Божій Матері, Пречистій Діві Марії. Для нашого народу Божа Мати завжи була заступницею і лагідною матір’ю для кожного. Недарма кажуть, що в кожного українця є три мами: рідна, яка нас народила, Діва Марія та Україна. По закінченню служби Божої парох церкви Різдва Божої Матері с. Зміївки. УГКЦ о, Василій приніс ковчег з часточкою мощей св.. Миколая, Архієпископа Мирлікійського чудотворця. Настоятель храму о. Олександр, у співслужінні о. Василія та клірика св.. Арх Михайлівської церкви о. Іоана відправили молебень з акафістом і водосвяттям святителю Миколаю, Божій Матері і всім святим. По закінченню віруючі приклалися до святих мощей і помазалися освяченим єлеєм.

     

     

     

     

    Переглядів: 467 | Додав: ivan | Дата: 05.12.2015 | Коментарі (0)

    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх Яндекс.Метрика