Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2015 » Ноябрь » 23

    21 листопада. Собор архистратига Михаїла та інших Небесних Сил безплотних.

      Свято на честь Архистратига Михаїла та інших безтілесних Сил встановили у 4 ст. Це свято називається собором тому, що цього дня Церква вшановує собор — зібрання усіх безтілесних Сил разом з Архангелом Михаїлом, а також собор — зібрання людей на землі для прославлення небесних Сил.

      Вшанування Ангелів у Східній Церкві почалося ще в 3 столітті, а в 4 вже було загально поширене: на помісному Лаодикійському соборі, який засудив і відкинув єретичне поклоніння ангелам, як творцям і правителям світу, затвердили їх православне (правильне) шанування. Про давню традицію шанування Церквою ангелів свідчить також храм на честь св. Архангела Михаїла, що його збудував в передмісті Царгороду імператор Костянтин Великий (274-337). У цьому храмі, за свідченням історика Созомена, було багато чудесних оздоровлень.

         Головна мета празника, як зазначає о. Юліан Катрій у книзі "Пізнай свій обряд", — звеличити і прославити святого Архангела Михаїла, а з ним й інших ангелів. Архистратига (з гр. — «начальника») Михаїла Церква ставить першим серед ангелів, оскільки він очолив боротьбу добрих ангелів проти ангелів, які виступили проти Бога, і переміг. Тому й іконографія представляє архангела як озброєного полководця.
         Східна Церква від 4 ст. святкує ще пам’ять святого Архангела Михаїла 6 вересня (19 вересня — за н.ст.) на згадку про те, що він зберіг свій храм від знищення у Колосах. Це свято також, окрім архистратига Михаїла, звеличує усі ангельські хори. Ще від Псевдо-Діонісія Ареопагіта (5 ст.) у Церкві існує традиція, де ангелів поділяють на три чини, по три хори в кожному залежно від їхнього служіння: серафими, херувими і престоли; господства, власті і сили; начала, архангели й ангели.

       В цей день православна громада с. Зміївки відзначає храмове свято. 26 років тому у с. Зміївка відбулося освячення піднятого з руїн храму на честь святого архістратига Михаїла і тому воно стало традиційним святом села. Коли ще існувала у селі сільськогосподарська агропромислова артіль, керівництво артілі цей день оголошувало вихідним з тим, щоб люди могли відвідати службу Божу.

      Святкову Літургію очолив благочинний Північних парафій і настоятель храму митрофорний протоієрей Олександр Квітка. Йому співслужили: митрофорний протоієрей Миколай Середюк, протоієрей Тимофій Лендел, ієрей Андрій Чміль, протоієрей Володимир, протоієрей Віктор Нанівський, ієрей Іоан Квітка, а також протодиякон Костянтин Квітка. За святковим богослужінням молилися віруючі Зміївської громади УГКЦ з парохом о. Василієм. Багато віруючих сподобилисия причаститися святих Христових Таїн Тіла і Крові Господньої. Були численні гості, а також голова Бериславської районної ради Коновалов В.І. Після Літургії відбувся хресний хід навколо храму, в якому прийняв і парох о. Василій. По закінченні святкового Богослужіння, по благословенню правлячого архієрея, о. Олександр вручив архієрейські благословенні грамоти членам парафіяльної ради і церковної «десятки», які найбільше потрудилися на благо храму. Були традиційні многолітня, а в кінці численна делегація храму св.. муч. Хрисанфа і Дарії селища Дар’ївки привітали всіх парафіян і гостей з храмовим святом і піднесли на вишиваному рушниці коровай і сіль від земляків о. Олександра. Закінчилося свято братською трапезою.

     

     

     

    Переглядів: 467 | Додав: ivan | Дата: 23.11.2015 | Коментарі (0)

    15 листопада. Неділя 24 після Пятидесятниці.

         Святу Літургію відправляв високопреосвященний Даміан, архієпископ Херсонський і Таврійський у свято Андріївському храмі с Новорайськ, Бериславського району у співслужінні благочинного Північних парафій митрофорного протоієрея Олександра Квітки, настоятеля парафії митрофорного протоієрея Миколая Середюка, та священиків: протоієрея Тимофія Лендела та ієрея Андрія Чмеля. Після Літургії служився молебень та хресний хід навколо храму. Багато віруючих мали змогу прийняти св.. Причастя з рук високопреосвященного владики. О. Миколай подякував владиці та гостям, що вони приїхали і розділили духовну радість з парафіянами. Закінчилося Богослужіння молитвами за Україну, за  воїнів, що її захищають і за перемогу над ворогом і супостатом.

     

     

    Переглядів: 474 | Додав: ivan | Дата: 23.11.2015 | Коментарі (0)

    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх Яндекс.Метрика