Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2015 » Июнь » 17

    14 червня. Неділя всіх святих землі Української. Новомучеників та сповідників, які в Україні та в інших землях у ХХ ст.. за Христа і православну віру постраждали.

         Сьогодні ми звершуємо пам’ять всіх святих українського народу, тобто ми вшановуємо сьогодні тих знаних і незнаних людей, які походили із нашого народу і змогли своїм життям відгукнутися на Божу любов. Нестор Літописець говорить, що кожен народ вносить, ніби свою неповторну ноту в ту симфонію світу, котра стане піснею перед Богом в кінці віків. І наш народ, і наші святі приносять щось своє в цю симфонію. Наша церква багата святими, яких нам навіть не злічити. Бо є чимало таких подвижників, які у простоті свого серця провадили богоугодне життя, і своїм життям догодили Богові. Їх імен ми не знаємо, але вони зараз перед престолом Всевишнього підносять свої молитви за нас, своїх братів по плоті, за свою вітчизну Україну. І це число святих збільшилося особливо останнім часом, коли за віру Христову, за сповідання Божого слова вірні сини і доньки підпільної Церкви своєю стійкістю і мужністю перемогли диявола і тим спромоглися небесних вінців і блаженного вічного життя. Вони у час переслідувань були тими євангельськими світильниками для своїх сучасників та переслідувачів. Маючи настільки велику кількість святих ми з вами маємо радіти, що ми не самі, але маємо там, на небесах, молільників та заступників, котрі бачать наші потреби та чують всі наші зітхання та молитви.
         Найкраще ми зможемо вшанувати пам’ять наших святих, якщо будемо боротися із гріхом і так ми будемо намагатися наслідувати їхнє життя. А для цього потрібно докласти чимало праці, бо інколи через нашу гордість нам здається, що у нас уже помер гріх, що ми уже досягли святості, але насправді це тільки чергова спокуса: Один прпоовідник зустрівся з чоловіком, який стверджував, що грішна людина у ньому померла. Заінтригований проповідник запросив цього чоловіка до себе на обід. Вислухавши роздуми гостя від початку до кінця, він підніс склянку і виплеснув воду просто в лице своєму співрозмовникові.
         Природно, той жахливо обурився і досить гостро висловив своє невдоволення.
    Проповідник же відповів: - О, як бачите, колишня людина у вас зовсім не вмерла: вона просто знепритомніла і отямилася від склянки холодної води.
         Один професор слушно зауважив, що лише святі вміли жити. І на питання: "Хто є святий?" дав зна­мениту відповідь: "Святий — це звичайний християнин". Святий — це людина, яка виконує Божі заповіді і вміє люби­ти Бога та ближніх. Святий вміє перемагати зло. "Оце пере­мога, яка перемогла світ: віра наша" (1 Ів. 5,4). Яка дорога провадить до неба? До неба провадить доро­га Божих заповідей і дорога євангельських блаженств, дорога праці, жертви, молитви і терпіння. Часами ця дорога тяжка, але для вічного щастя будьмо готові все перетерпіти.
         Наші брати і сестри по тілу та крові, всі Святі Землі Української, кличуть нас із вами стати їхніми послідовниками, подібно як апостол Павло сказав: «Тож благаю я вас: наслідуйте мене, [як і – я Христа]» (І Кор. 4,16 пер. Турконяка).

      

     

    Переглядів: 560 | Додав: ivan | Дата: 17.06.2015 | Коментарі (0)

    7 червня. Неділя всіх святих.

         Напередоні в свято Архангело Михайлівській служилася всенічна, а на саме свято Божественна Літургія. В цей день також заговини на Петрів піст, який в народі називають «петрівкою». Увечері цього ж дня відправилося вечірнє Богослуження з читанням акафісту Божій Матері в честь Її Покрову, перед шанованою іконою Божої Матері «Касперівська» та обнесення її навколо храму і проходженню під нею.

     

    Переглядів: 607 | Додав: ivan | Дата: 17.06.2015 | Коментарі (0)

    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх Яндекс.Метрика