Свято Архангело - Михайлівська церква c. Зміївки
Українська православна церква Київського патріархату
Меню сайту
Благодійний внесок
Цікаві статі
  • 1.Внутріщній стан людського серця, що стало оселею всіх пристрастів і пороків
  • 2.Моральний стан серця людини, що через недбайливість і лінощі падає в безодню пороків
  • 3.Внутрішній стан серця людини, яка лишилася благодаті і стала рабом пристрастів і зброєю диявола.
  • 4.Стан серця людини, через святе хрещення і інші таїнства, що стало мешкання Святої Тройці.
  • 5.Дорога християнського життя.
  • Святині храму
    Підтримайте сайт

    Натисніть та підтримайте сайт

    Пам'ятки храму
    ЗАКОН БОЖИЙ
    Святе Причастя

    Головна » 2014 » Июль » 12 » 12 липня. Святих славних і всехвальних первоверховних Апостолів Петра і Павла
    20:56
    12 липня. Святих славних і всехвальних первоверховних Апостолів Петра і Павла

    12 липня. Святих славних і всехвальних первоверховних Апостолів Петра і Павла.

         

       День простака і мудреця: два різних світи, два лиця – один Господь, що їх  

       прославив.

     12 липня  Православна Церква вшановує пам'ять святих славних і всехвальних первоверховних апостолів Петра і Павла. Вони зробили надзвичайний внесок у поширення християнства серед юдеїв і язичників, тому Церква і називає їх первоверховними апостолами.

        Петро, старший брат апостола Андрія Первозванного, теж був рибалкою. Він спочатку називався Симоном, а ім’я Кифа (Петро), що означає «скеля, камінь», дав йому сам Христос. Він не був ні вченим, ні освіченим чоловіком, відзначався простотою і щирістю. Петро став учасником багатьох подій, описаних у Євангелії. Апостол Петро разом з Іоанном і Яковом були свідками Преображення Ісуса на горі Фавор і через деякий час – Його страждань у Гефсиманському саду. Петро щиро запевняв Христа, що ніколи не відречеться від Нього, але відрікся вже за кілька годин. Потім до нього прийшло усвідомлення зробленого, каяття й гіркі сльози. Після покаяння Господь тричі затверджує його в апостольському званні словами – «паси овець моїх». І Петро став одним із найсміливіших проповідників Євангелія. Про апостольську діяльність Петра розповідає Книга Діянь. Онук Ірода Великого Ірод Агриппа Перший, у 42 році розпочав гоніння проти християнства. Він ув’язнив апостола Петра. Християни, передбачаючи його страту, щиро молилися. Вночі сталося диво: у темницю до Петра зайшов ангел Божий, кайдани спали з Петра, і він безперешкодно пішов із в’язниці, ніким не помічений. Апостол Петро проповідував Євангеліє у різних країнах Сходу і Заходу і, нарешті, прийняв мученицьку смерть у Римі 67 року. Засуджений до розп’яття на хресті, він попросив розп’яти його вниз головою, вважаючи себе не гідним скінчити земний шлях, як Господь. Павла спочатку називали Саул, або Савл, що значить «випрошений», «вимолений» - на честь першого юдейського царя. Заможні і знатні батьки виховували хлопчика у суворому релігійному дусі. Християн він ненавидів. Вирісши, «книжник і фарисей» Павло став справжнім юдейським інквізитором – він випросив у Синедріону дозволу всюди переслідувати й привозити в Єрусалим прихильників «нової секти – єретиків-назореїв», як тоді називали християн. Навернення Павла відбулося на 30-му році його життя. На шляху в Дамаск йому з’явився Сам Христос зі словами: «Я Ісус, Якого ти гониш». Переживши особисту зустріч із Христом, Павло став свідчити про Нього перед народами. Він здійснив кілька місіонерських подорожей і проповідував в Аравії, Сирії, Палестині, на Кіпрі, в Антіохії, в Афінах і багатьох інших країнах та містах. Ним засновано багато помісних церков, до яких звернені  його знамениті послання. Вони стали однією з найголовніших основ християнського віровчення. Після 30 років служіння Павло прийняв мученицьку кончину: його, як римського громадянина, усікли мечем.

       Шанування святих апостолів Петра і Павла почалося відразу після їх страти. Місце їх поховання було священним для перших християн. Вшановуючи пам'ять первоверховних апостолів, Православна Церква прославляє духовну твердість святого Петра і розум святого Павла, оспівуючи в них образ навернення тих, хто грішить, і тих, хто виправляється: в апостолі Петрі – образ того хто відвернувся від Господа і покаявся, в апостолі Павлі – образ того, хто чинив опір проповіді Господній і потім повірив. У цей день завершується Петрів піст, запроваджений Церквою на згадку про служіння і страждання святих апостолів. В цей день також освячуються перший урожай зернових культур, так як на Півдні України, зокрема на Херсонщині, розпочалися жнива і зібраний уже перший мільйон тонн зерна, то в церкві св.. Арх Михаїла с. Зміївки відбувся подячний молебень з освяченням першого урожаю пшениці і хліба. 

      

    Переглядів: 522 | Додав: ivan | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Контактні дані
    Цікаво знати
    Купить ссылку здесь за руб.
    Поставить к себе на сайт
    Пошук
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт

    Всего ответов: 52
    Календар
    Православные праздники
    Історичні події
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Кто сегодня был? Яндекс.Метрика
    Архів записів
    Форма входу

    Розповiсти друзям
    Підписка на новини

    Введите адрес Вашего почтового ящика:

    Пасха
    Наш баннер
    Вверх